Elit Klub

Nők, sport, politika, kultúra.
Csak a legjobbak.

Tölts és ossz!
Írj nekünk: elitklubblog{kukac}gmail.com

Több, érdekes és felemelő tartalom a Facebook oldalunkon!
Csatlakozz egy Elit közösséghez!

Légy Te is az Elit Klub tagja!

Figyelem! Exkluzív tartalmak a Facebookon!

Címkék

9gag (1) ad (87) animáció (39) art (745) bréking (4) bringa (9) csaj (407) cuki (294) design (285) divat (34) egészség (2) életérzés (804) építészet (27) épület (19) exkluziv! (2) film (19) fotó (140) gasztro (84) geek (97) gépállat (101) gördeszka (4) graffiti (7) hal (1) hihetetlen (1) izé (43) játék (11) kaland (9) kresz (1) kritika (210) kultúr (291) kütyü (59) lego (7) luxus (11) magyar (21) mandala (2) mese (42) miafranc (26) morbid (34) motorozás (8) mozi (43) öko (26) poén (1147) politika (45) quiz (27) retro (1) rövidfilm (81) sport (47) star (2) star wars (45) street art (44) szimbólum (3) tattoo (1) természet (369) tetoválás (1) tökös (269) történelem (59) trend (30) tudomány (65) utazás (40) vagina (24) wars (1) zen (56) zene (72) Címkefelhő

Aktivitás

 

Ylvis

2013.11.23. 11:49 suitside

Biztos sokan találkoztatok a The Fox című számmal (magyar verzió is született). Nos, a számot megalkotó bandáról ejtenék most néhány szót.
A norvég komédiás testvérpár a 2000-es év óta foglalkozik nyilvánosan emberek nevettetésével. Több számuk is megtalálható a youtube-on, igaz, a nagy részük norvég nyelven.

A The Fox-ról a következőt nyilatkozta egyikük:

"A dal egy TV show-ra készült, hogy pár norvégot szórakoztasson három percig. Ennyi. Mikor elkészült, teszteltük az irodában. Tíz ember látta, senki nem nevetett." —  Bård Ylvisåker

Szóval a The Fox népszerűsége igen meglepte a tesókat. De ha már így alakult, ne menjünk el mellettük. Kattintgassunk bele munkásságukba!

Valahonnan innen indultak:

Azóta az alkotópáros továbbfejlődött a cirkuszi, standupos zenebohócságtól. Ma már mind szövegileg, mind zeneileg tökéletesen tudja, mit csinál. Az általuk létrehozott dalok messze a leghumorosabb alkotások, amivel szerencsém volt találkozni az utóbbi időben. Lehet, pont ezért, túlzottan is lelkes vagyok irányukba.

Itt van például a srácok Pressure című dala... A ritmus, a hangok mind a kortárs pop-szemét köldökéből pattantak ki. Talán még a Roxy is játszaná, ha megélte volna.

Vagy vegyük a Jan Egelandról(norvég politikus, az ENSZ főtitkárhelyettese) készített klipet. Egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy pr-eszköz vagy "csak" egy tisztelettudó karikírozás. Zseniális.

Mindenesetre elérték, hogy megjegyezzem a nevét... Vajon nálunk a humor mikor fog ilyen szintre jutni? Amikor egy politikusról nem csak merünk, hanem tudunk is dalt írni? (Ehhez legközelebb a Tudósok zenekar járt a Dávid Ibolya for president című számukkal.)


De nem csak zenélnek a Ylvis tagok, hanem saját tévéműsorukat is igyekeznek tartalmasan megtölteni. Hogy a kandikamerás liftes projektjük mennyivel humorosabb, mint amit Balázs és csapata tudott megszülni, leírhatatlan:

Végezetül a személyes kedvencemet szeretném megosztani veletek. A klip egy modern Shakespeare darab, egy igazi szerelmi probléma feldolgozása, amely korunkban sok párkeresőt érint. Egyszerre szól a szétzilált és túlzott romantikában fuldokló lélekről, és a vágyról, hogy az ember, a maga különcségei ellenére megtalálja azt, akivel leélheti életét.
Mit mondhatnék még? PLEASE JUST TAKE THESE FUCKING FLOWERS!

De érdemes a The Cabin és a Massachusetts című dalaikra is kattintani.

A honlapjuk: www.ylvis.com

Tartsátok rajtuk a szemeteket! Korunk legnagyobb humoristái norvégok.

süti beállítások módosítása