Elit Klub

Nők, sport, politika, kultúra.
Csak a legjobbak.

Tölts és ossz!
Írj nekünk: elitklubblog{kukac}gmail.com

Több, érdekes és felemelő tartalom a Facebook oldalunkon!
Csatlakozz egy Elit közösséghez!

Légy Te is az Elit Klub tagja!

Figyelem! Exkluzív tartalmak a Facebookon!

Címkék

9gag (1) ad (87) animáció (39) art (745) bréking (4) bringa (9) csaj (407) cuki (294) design (285) divat (34) egészség (2) életérzés (804) építészet (27) épület (19) exkluziv! (2) film (19) fotó (140) gasztro (84) geek (97) gépállat (101) gördeszka (4) graffiti (7) hal (1) hihetetlen (1) izé (43) játék (11) kaland (9) kresz (1) kritika (210) kultúr (291) kütyü (59) lego (7) luxus (11) magyar (21) mandala (2) mese (42) miafranc (26) morbid (34) motorozás (8) mozi (43) öko (26) poén (1147) politika (45) quiz (27) retro (1) rövidfilm (81) sport (47) star (2) star wars (45) street art (44) szimbólum (3) tattoo (1) természet (369) tetoválás (1) tökös (269) történelem (59) trend (30) tudomány (65) utazás (40) vagina (24) wars (1) zen (56) zene (72) Címkefelhő

Aktivitás

 

Elit motoros

2012.04.18. 15:00 pszicho pete

(Remélhetőleg üde) színfolt következik az Elit Klubon! Beiratkoztam egy motoros iskolába, és írni fogok mindazokról a tapasztalatokról és tudásról, melyekre a jogosítvány megszerzése közben, illetve az oktatóktól, mint "öreg" motorosoktól szert teszek. Hogy miért iratkoztam be, és miért akarok írni róla? Több oka is van:
- mert félek;
- a fenti kijelentés ellenére mégis szeretnék motorozni, és megélni mindent, amit csak nyújtani képes;
- mert szeretnék párbeszédet indítani a közlekedők között a közlekedési morál javítása céljából;
- mert szeretném, hogy az emberek a KRESZ-szel jobban tisztában legyenek, hátha ez is segíti a közlekedési morál javulását.

Kifejtem. Félek. Rettenetesen féltem a tyúxaros életemet, egyrészt hogy magam okozok kárt magamban - egy kanyarban kicsúszok, szakadékba zuhanok/tereptárgynak ütközök/autó alá csúszok, stb., ez a saját hülyeségem és ez ellen tudok tenni -, másrészt hogy más okoz kárt bennem, anélkül, hogy én bármit is tennék ennek "érdekében", ezért viszont csak itt a blogon tudok tenni valamit azáltal, hogy felhívom a figyelmet a leggyakoribb problémákra, szituációkra, amelybe kerülhetünk. Ehhez pedig a TI segítségetekre is szükségem lesz, hogy elinduljon a párbeszéd egymás között, kinek mi a baja a másikkal, mit miért csinál, hogy lehetne elkerülni a senki számára nem előnyös szituációkat úgy, hogy egy mindenki számára kielégítő megoldás kerekedjen belőle, és folytathatnám.

Nem szeretném hagyni, hogy a félelmem meggátoljon az álmaim, céljaim elérésében. Az egyik ilyen nagy álmom például, hogy bejárjam motorral Dél-Amerikát, megélve a teljes szabadság érzését a táj szépségével együtt, közvetlen kapcsolatban az engem körülölelő természettel, az arcomba csapó széllel, a levegő illatával, de semmiképpen sem az arcomba csapódó autókkal, a véres aszfalt illatával és az engem körülölelő mentősökkel. Ehhez nem ártana megtanulnom rendesen uralni a vasat (igen, tudom, hogy ennek nem feltétele a jogosítvány, hiszen a jármű benzinnel üzemel, nem jogsival, de szeretnék jó példát mutatni, ja, és nyugodtan veretni az úton). De a félelmemet is fel fogom használni, hogy minél jobban odafigyeljek a problémákra, a lehetséges veszélyes szituációkra, és ne ész nélkül küldjem neki az utakon, öregbítve a motorosok hírnevét és veszélyeztetve a testi épségem (ld. tyúxaros élet). Ha sikerül legyőznöm önmagam, az az önbizalmamra is erőteljes kihatással lesz, ennek előnyeit nem kell ecsetelnem!

A KRESZ része egyértelmű, sajnos közlekedőként (főleg gyalogosként és kerékpárosként, ritkábban autósként) személyes tapasztalataim is vannak mind ezzel, mind a morállal kapcsolatban, bár hozzáteszem, nagyon lassan mintha javulna a helyzet.

Ezek mentén kérlek benneteket, úgy olvassátok a bejegyzéseket, hogy amit oda leírok, az nem egy kőbe vésett "csak azért is úgy van" preambulum, hanem egy kritizálható, véleményezhető, formálható vitaindító. Természetesen csak akkor ragadj billentyűzetet, ha képes vagy mások véleményének tiszteletben tartására, és a kulturált vitára és véleménynyilvánításra. Másfelől a párbeszédhez szükséges egy szélesebb olvasói tábor, ezért kérlek benneteket, osszátok meg a közlekedésre nyitott, esetleg érintett ismerőseitek között a blogot! Ha másért nem, hát szórakozásból olvasgathatjátok a többi, nem ebbe a témába vágó bejegyzést, meglátjátok, azok is nagyon érdekesek, izgalmasak, szépek, értéket és tudást közvetítenek.

A jogosítvány megszerzésében segítségemre lesz a Safety-Hungary, a Honda motoros vezetéstechnikai iskolája, amelynek törekvései szinte tökéletesen megegyeznek az én céljaimmal (véletlen volt, becsszó!). Többek között a motoros mentőket is ők képezik ki, emellett az instruktoraik a legmagasabb szintű képzést kapják a világ több országában, szóval minden feltétel adott, hogy motorozás kockázatát minimálisra csökkentsem, az élményt pedig maximalizáljam.

 

A poszt-sorozatot a Honda Safety-Hungary támogatja.
http://safety-hungary.hu/
Safety-Hungary Facebook oldal

süti beállítások módosítása