Elit Klub

Nők, sport, politika, kultúra.
Csak a legjobbak.

Tölts és ossz!
Írj nekünk: elitklubblog{kukac}gmail.com

Több, érdekes és felemelő tartalom a Facebook oldalunkon!
Csatlakozz egy Elit közösséghez!

Légy Te is az Elit Klub tagja!

Figyelem! Exkluzív tartalmak a Facebookon!

Címkék

9gag (1) ad (87) animáció (39) art (745) bréking (4) bringa (9) csaj (407) cuki (294) design (285) divat (34) egészség (2) életérzés (804) építészet (27) épület (19) exkluziv! (2) film (19) fotó (140) gasztro (84) geek (97) gépállat (101) gördeszka (4) graffiti (7) hal (1) hihetetlen (1) izé (43) játék (11) kaland (9) kresz (1) kritika (210) kultúr (291) kütyü (59) lego (7) luxus (11) magyar (21) mandala (2) mese (42) miafranc (26) morbid (34) motorozás (8) mozi (43) öko (26) poén (1147) politika (45) quiz (27) retro (1) rövidfilm (81) sport (47) star (2) star wars (45) street art (44) szimbólum (3) tattoo (1) természet (369) tetoválás (1) tökös (269) történelem (59) trend (30) tudomány (65) utazás (40) vagina (24) wars (1) zen (56) zene (72) Címkefelhő

Aktivitás

 

Megy a gőzös

2013.06.08. 12:47 elitowl

Az előző halacskákkal foglalkozó slágergyűjteményünk után most következzen újfent egy igen népszerű, erős szimbolikával rendelkező entitás, mégpedig: a vonat! Az első gőzmozdony 1804-es elkészítése óta a vasút óriási fejlődésen ment keresztül (nem Magyarországon), és számtalan alkotót megihletett, leggyakrabban egyébként a blues-zenészeket, mivel nekik az életvitelükhöz tartozott az utazás. A Fekete Vonat-ot gyorsan megkerülve lássunk is neki a toplistának.

Jounger Brother – Train

A brit elektro-fenomén Benji Vaughan dala melyet Ruu Campbel énekelt fel. Az idő múlása, az örök körforgás megszemélyesítője a vonat ebben a számban. Tulajdonképpen egy segélykiáltás, mely rávilágít arra a fontos tényre, hogy olykor csak elszalad felettünk az idő, és semmit sem tehetünk ez ellen.

Porcupine Tree – Trains

Az ugyancsak brit progresszív rock banda nagyszerű balladája. Van benne minden: szerelem, elmúlás, és némi gépészet-poétika. Mindig olyan hamar elmúlik a nyár, nemde?!

Demjén Ferenc - Szerelemvonat

Azt hiszem, ezt a nótát senkinek sem kell bemutatni. Irány az első talponálló füstös füstmentes kocsma, és egy ötvenesért már szól is Demjén nagyapánk.

Soul Asylum – Runaway Train

A Csellengők című eltűnt gyerekekről szóló kilencvenes években virágkorát élő magyar tévéműsornak köszönhetően ez a dal igen hamar görcsbe rántja a gyomrunkat. Ami egyszer elment, az már sosem tér vissza, úgy ám!

Paul Simon – Train in the Distance

Egy újabb szerelmes ballada - Paul Simontól. Mert mindenki szereti a távolban elsikló vonat hangját. Plusz ha jobban belegondolunk, Paul nem csak az ilyen jellegű vonatozást szerette...

Tom Waits – Train Song

A zenés-filmes multitálentum Tom Waits sem hagyhatta ki a si-hu-hút. A kölcsönkért pénzt már rég elitta, nem maradt más, csak vég nélküli zötyögés hazafelé, az örökkévalóságig, mindhiába.

The Doors – Black Train Song

Morrison blues egy öreg, gonosz vonatról, amihez nem szükséges jegyet váltanunk, hiszen mi nem, csak kedvesünk robog el vele, és meg sem áll, egészen Indiáig.

The Rolling Stones – All down the line

Ami a dalszöveget illeti: elég sekély, és semmitmondó, de valljuk be, minden toplistában kell, hogy legyen legalább egy Stones szám!

The Cure – Jumping Someone Else’s Train

Mindenkivel előfordult már, hogy rossz vonatra szállt, nos, az elég nagy szívás, de ez a szám nem erről szól. Illetve nem egészen. A valódi mondanivalója talán az lehet, hogy ne másokat kövess, hanem próbáld megtalálni a saját stílusod, saját életutad.

Grateful Dead – The Railroad Blues

Anya és Apa hiába mondta, hogy ne játsszam a nagy vasúti bluest, én mégis eljátszom… Huhuhúú de még hogyan! Hosszú dögös szólók minden idők egyik legnagyobb blues/country bandájától.

Egyébként, akit esetleg érdekel az összes vonatos szám, az itt megtalálja. Ne tessék nagyon meglepődni majd, hogy a számok nagyjából felét Johnny Cash és Bruce Springsteen játssza… És akkor végezetül, egy igen praktikus közmondással zárnám a posztot: Vonat és nő után sose fuss! (egy óra múlva úgyis jön a következő -  a szerk.)

süti beállítások módosítása